رادیاتور پنلی بهتر است یا پرهای؟
تفاوت بین رادیاتور پنلی و پرهای یکی از موضوعات مهم در نصب سیستمهای گرمایشی منزل است که باید هنگام راهاندازی به آنها توجه کنید. به طور کلی رادیاتورها به دو دسته پنلی و پرهای طبقه بندی میشوند و هر کدام دارای ویژگیها، کاربرد و مزایای خاصی هستند. برای اینکه بفهمیم رادیاتور پنلی بهتر است یا پرهای، ابتدا باید نکات مهم در مورد هر کدام را بشناسیم تا هنگام خرید دچار شک و تردید نشویم. برای شناخت بهتر هر دو سیستم گرمایشی با ما تا آخر مقاله همراه باشید.
معرفی رادیاتور پنلی
رادیاتور پنلی که به دلیل فولاد به کار رفته در آنها به رادیاتور فولادی نیز معروف است، از سیستمهای گرمایشی پرطرفدار محسوب میشود. نصب و راه اندازی این نوع رادیاتور آسان و از قیمت مقرون به صرفهای برخوردار است. فولاد به کار رفته در رادیاتور پنلی گرید متنوعی دارد و هرچقدر گرید فولاد بالاتر باشد رادیاتور طول عمر بیشتری دارد. رادیاتور پنلی بهخاطر ساختار ویژه خود علاوه بر عدم نیاز به هواگیری، گرمادهی خوبی ارائه میدهد. این نوع سیستم مانند سایر سیستمهای گرمایشی دیگر در کنار فواید و مزایای فراوان، معایبی دارد که ممکن است گاهی اوقات مشکلاتی را برای کاربر ایجاد کند. از مهمترین نقاط ضعف پنل فولادی، ضعیف بودن در مقابل چکههای آب و مقاومت پایین در برابر خوردگی است.
مقایسه بین رادیاتور پردهای و پنلی
اگر بخواهیم بدانیم رادیاتور پنلی بهتر است یا پرهای، در ابتدا میبایست نقاط ضعف و قوت آنها را بشناسیم. رادیاتور پنلی از پرفروشترین و پرطرفدارترین سیستمهای خانگی گرمایشی است و در این بخش از مقاله ابتدا با مزایای آن آشنا خواهید شد. این مزایا عبارتاند از:
- گرمادهی بیشتر
- کاربرد آسان به عنوان پکیجهای خانگی
- سادگی و زیبایی خاص رادیاتور پنلی
- سازگاری با هر نوع دکوراسیون منزل
- مقاومت بالا در مقابل ضربه
- عدم نیاز به هواگیری سالانه
- کمهزینه و نصب و تعمیر آسان
معایب رادیاتور پنلی به شرح زیر است:
- حساسیت در مقابل فشار که ممکن است با بالارفتن فشار آب یا بخار، دچار نشتی یا ترکخوردگی شوند.
- به دلیل خوردگی، زنگزدگی و فرسودگی نیاز به تعویض و رنگآمیزی دورهای دارند.
- باوجود موتورخانه در منزل عملکرد خوبی نشان نمیدهند.
- جذب سریع گردوغبار که باید به صورت دورهای تمیز شوند.
- به دلیل ایجاد صدای زیاد در رادیاتور پنلی، نویز یا اختلال در سیستم صوتی و الکترونیکی ایجاد میشود.
معرفی رادیاتور پرهای
نوع دیگر سیستمهای گرمایشی رادیاتور پرهای است که به دلیل جنس آلومینیوم آن به رادیاتور آلومینیومی مشهور است. این نوع رادیاتور از چند پره تشکیل شده است، به همین دلیل وزن سبکی دارد و هنگام مواجه شدن با مشکل میتوانیم هر کدام از پرهها را به صورت جداگانه تعمیر یا تعویض کنیم. رادیاتور پرهای نوع پیشرفته و مجهز سیستمهای گرمایشی و سرمایشی است که در بین کاربران از محبوبیت خاصی برخوردار است. میزان گرمادهی این رادیاتور از ۱۰۰ تا ۱۳۵ کیلو کالری است. یک نوع رادیاتور پرهای با میزان ۲۰۰ کیلو کالری وجود دارد که از لحاظ قیمت پرهزینه و گران است.
مزایا و معایب رادیاتور پرهای
رادیاتور پرهای نیز همانند رادیاتور پنلی مزایا و معایبی دارد که با توجه به آنها میتوان نتیجه گرفت که رادیاتور پنلی بهتر است یا پرهای. در ابتدا به بررسی و معرفی نقاط قوت این نوع رادیاتور میپردازیم:
- سرعت گرم شدن رادیاتور پنلی که باعث افزایش سرعت گرم شدن محیط میشود.
- به دلیل مقاومت بالا در مقابل دما و فشار میتوانند در شرایط سخت جغرافیایی نیز به راحتی کار کنند.
- به خاطر خاصیت انعطاف پذیری در اشکال متفاوت طراحی شدهاند.
- پرههای آنها را میتوان به راحتی تعویض کرد.
- سایز رادیاتور پرهای برحسب محیط کموزیاد میشود.
معایب رادیاتورهای پرهای عبارتاند از:
- رادیاتورهای پرهای از مصرف انرژی بالایی برخوردار هستند.
- بر اثر استفاده زیاد ممکن است لکههای سیاه روی دیواره، سقف یا پرههای رادیاتور ایجاد شود.
- قیمت رادیاتور پرهای بالا است و به دلیل ساختار پیچیده آنها برای نصب و تعمیر نیاز به متخصص دارد.
- به دلیل وزن و حجم بالا به فضای بیشتر نیاز دارند.
مقایسه بین رادیاتور پردهای و پنلی
معمولاً افراد هنگام خرید رادیاتور سیستمهای گرمایشی تردید دارند که رادیاتور پنلی بهتر است یا پرهای. برای انتخاب بهتر رادیاتور برای این نوع سیستمها در ابتدا باید تفاوت بین هر دو رادیاتور را مورد بررسی قرار دهید.
- رادیاتورهای پنلی از لحاظ ظاهری ساختار یکپارچه دارند، در حالی که رادیاتورهای پرهای به خاطر ساختار خاص خود ظاهر چند تکه دارند. افرادی که دکوراسیون منزل آنها مدرن است و نمیخواهند رادیاتورشان تغییر کند بهتر است رادیاتور پنلی بخرند.
- تمیز کردن رادیاتورهای پنلی به دلیل ظاهر یکدستشان آسان است و با دستمال قابل تمیزکاری هستند. در صورتی که رادیاتور پرهای درزهای مختلفی دارد و تمیز کاری آن سختتر و نیاز به زمان بیشتری دارد.
- مقاومت و طول عمر فولاد نسبت به آلومینیوم خیلی بیشتر است، به همین دلیل رادیاتورهای پنلی ساخته شده از فولاد نسبت به رادیاتورهای پرهای آلومینیومی مقاومت و ماندگاری بالاتری دارند.
- طول مدت گارانتی تعویض رادیاتورهای پنلی نسبت به رادیاتورهای پرهای بیشتر است.
- اگر میخواهید رادیاتور را روی دیوار نصب کنید، از مدل پرهای استفاده کنید. زیرا رادیاتورهای فولادی یا پنلی وزن بالایی دارند و برای نصب روی دیوار مناسب نیستند.
رادیاتور پنلی بهتر است یا پرهای
برای پاسخ به این سؤال که آیا رادیاتور پنلی است یا پرهای؟ توصیه میکنیم هر دو رادیاتور را از نظر جنس، قیمت، دوام و ماندگاری، عملکرد و ساختار بررسی کنید. رادیاتورهای پرهای از لحاظ کنترل نسبت به نوع پنلی دقیقتر هستند، اما نصب و تنظیم آنها آسان نیست. در عوض نصب و تنظیم رادیاتورهای پنلی در مقایسه با رادیاتورهای پرهای آسان است؛ ولی کنترل آنها دقیق نیست. رادیاتورهای پنلی را میتوان به دو روش زمینی و دیواری نصب کرد. این نوع رادیاتورها یک شیر تنظیم کننده دارند که وظیفه آن کنترل میزان جریان بخار یا جریان آب است. اما رادیاتورهای پرهای را میتوان روی زمین یا سقف نصب کرد و دارای یک فن یا پمپ هستند که به آنها متصل است و کار اصلی آن کنترل جریان هوا یا جریان مایع است. ازاینرو بهتر است برای خرید و انتخاب رادیاتور از نوع پنلی یا پرهای، همه جوانب را در نظر بگیرید و ویژگیها، مزایا و معایب آنها را مقایسه کنید.
سخن آخر
ما در این مقاله با توجه به مقایسه ویژگیها، مزایا و معایب هر دو رادیاتورهای سیستم گرمایشی پنلی و پرهای توانستیم به شما در انتخاب اینکه رادیاتور پنلی بهتر است یا پرهای، کمک کنیم. هنگام خرید رادیاتور پنلی یا پرهای، آگاهی و شناخت تفاوتهای آنها یکی از گزینههای مهم برای انتخاب خوب از یک سیستم گرمایشی است. از مزایای مهم رادیاتورهای پنلی، میتوان بهسادگی، وزن کم، قیمت مقرونبهصرفه و زیبایی ظاهری اشاره کرد. در حالی که رادیاتور پرهای از انعطاف پذیری بالا، مقاومت عالی، بازدهی بالا و قابل تعمیر بودن نیز برخوردار است.
سؤالات متداول
رادیاتور پرهای و رادیاتور پنلی از نظر قیمت چه تفاوتی با هم دارند؟
نوع پنلی به دلیل وجود فولاد نسبت به رادیاتورهای پرهای قیمت بالاتری دارند.
رادیاتور پنلی را میتوان با پکیج استفاده کرد یا رادیاتور پرهای؟
رادیاتور پنلی سازگاری بهتری با پکیجهای خانگی و لوله کشی دارد.
کدام یک از رادیاتورهای پنلی و پرهای فضای بیشتری اشغال میکنند.
رادیاتور پرهای نسبت به رادیاتور پنلی وزن بالاتری دارد و به فضای بیشتر نیاز دارد.
بیشتر بخوانید:
درباره رادیاتورها چه می دانید! آشنایی با انواع رادیاتور
مقایسه گرمایش از کف و رادیاتور قرنیزی
سیستم گرمایشی خانه کدام است؟ کامل ترین راهنمای انتخاب انواع سیستم های گرمایشی